Ontslag wegens reorganisatie

Eerlijk is eerlijk. Als werknemer heb je niet veel invloed op een reorganisatie. Maar dat betekent niet dat je het maar moet laten gebeuren.

Als je werkgever gaat reorganiseren, moet hij zich wel aan de spelregels houden. Doet hij dat niet, gaat het ontslag niet door. Maar wat doe je? Stem je in met een vaststellingsovereenkomst of ga je in verzet en wil je de onderste steen boven? Een lastige keuze. Wij begeleiden, adviseren en controleren. Schakel dus meteen de hulp van onze arbeidsrechtspecialisten in.

Reorganisaties bij grote bedrijven

Reorganisaties bij grote bedrijven worden normaal goed voorbereid, met OR en werknemersorganisaties. Er wordt vaak een Sociaal Plan of Kader geschreven, zodat voor iedereen duidelijk is waarom en hoe de reorganisatie verloopt, wie er door geraakt worden en hoe de keuze wordt gemaakt welke afdelingen en werknemers afvloeien (afspiegeling). Vaak zijn er ook regelingen voor ontslagvergoedingen, budgetten voor om- of bijscholing etc.

Reorganisaties bij kleine bedrijven

Bij kleine bedrijven worden reorganisaties er nogal eens “doorgeduwd” of gebruikt om een andere reden te verhullen. Dan is het oppassen geblazen. Zeker als een werkgever te snel aanstuurt op het sluiten van een vaststellingsovereenkomst. Laat dat altijd door ons controleren.

Waarmee kunnen we je helpen?

    OntslagVaststellingsovereenkomstLoonvorderingReorganisatieConcurrentiebedingTransitievergoeding