arbeidsconflict

Rechtsbijstand verzekerd, maar geen bijstand? Mail ons!

Veel particulieren in Nederland zijn voor rechtsbijstand verzekerd. Maar ben je dan ook verzekerd van bijstand als je wordt ontslagen? Er zijn er inmiddels nogal wat: DAS, Achmea, Centraal Beheer, Klaverblad, ARAG om maar eens een paar grote te noemen, maar ook banken als de ING, ABN AMRO en zelfs de ANWB en de HEMA bieden rechtsbijstandverzekeringen aan.

Rechtsbijstandverzekerd en toch geen goed en snel advies

Het is helaas een veel gehoord geluid. Mensen met arbeidsrechtelijke problemen, zoals ontslag, loonvorderingen, concurrentiebeding of advies over een vaststellingsovereenkomst, die niet binnen een redelijke tijd een goed advies krijgen van hun rechtsbijstandverzekeraar. Wellicht is dat de reden dat u op onze site terecht kwam. Lees dan verder.

Procedure, dan vrije advocaatkeuze

Dat soort klachten zouden niet moeten hoeven, want heb je een concreet juridisch probleem met je werkgever dat waarschijnlijk op een procedure zal uitdraaien (of mogelijk is er al een procedure aangespannen), dan mag je gewoon een van onze advocaten uitkiezen om je zaak te doen. Je hebt dan namelijk recht op vrije advocaatkeuze.

Niet tevreden, start geschillenprocedure, alsnog vrije advocaatkeuze

Elke verzekeraar heeft een geschillenregeling. Ben je het niet eens met het advies van je rechtsbijstandverzekeraar of de manier van behandelen, dan kun je die procedure starten. Er wordt dan vaak een second opinion gevraagd aan een onafhankelijke advocaat en als die zegt dat er een redelijke kans op succes is, dan heb je ook vrije advocaatkeuze.

Geen tijd om te dralen? Wij doen het voor je.

In veel gevallen heb je natuurlijk gewoon haast. Een ontslag op staande voet, een loonvordering, een vaststellingsovereenkomst wacht niet totdat je eens met je eigen rechtsbijstandverzekeraar bent uit gesteggeld. Bovendien, je hebt geen zin in nog een probleem erbij.

Daarom adviseren onze juristen en advocaten ook in de aanpak richting de verzekeraar. Vaak is een enkel telefoontje van ons genoeg om de verzekeraar ervan te overtuigen dat bijstand door een van onze advocaten op zijn plaats is.

Wacht dus niet tot je rechtsbijstandsverzekeraar eens in actie komt, maar mail ons meteen en wij geven niet alleen het advies dat je nodig hebt, maar zorgen ook dat je rechtsbijstandverzekeraar onze kosten dekt.